Mijn visie

‘Door het donker naar het licht’

Het leven heeft mij geleerd dat het zich niet laat misleiden. De wet van de natuur is dat energieën van hetzelfde ritme elkaar aantrekken. Waar je heel bent trek je voorspoed aan en verloopt het leven als vanzelf. Daar waar je niet heel bent, waar onverwerkte pijn is, je grondhouding nog op misvattingen en misconcepties is gebaseerd trek je evenredige situaties aan. Herhalen ingesleten patronen en ongewenste mechanismen zich. Het leven zelf weerspiegelt feilloos jouw innerlijk welzijn.

Onbewust Zijn maakt stuurloos
Bewust Zijn geeft je keuzemogelijkheden en regie

Zijn wie je werkelijk bent, doen waar je goed in, én waarvoor je bedoeld bent, wordt gerealiseerd als je de moed en inzet opbrengt om jezelf in alle uithoeken onder ogen te komen en te leren kennen. Af te dalen naar je eigen diepten en aandacht te schenken aan die gebieden die pijnlijk, negatief, destructief en onwaarachtig zijn. Je open te stellen voor de veelheid aan inzichten en mogelijkheden ook als je die nog niet meteen begrijpt.

Ik ben van mening dat ons gevoel van innerlijke rust en voldoening niet te realiseren is in het streven naar een continue staat van voorspoed en harmonie, maar z’n grondslag vindt in hoe je je – trouw aan jezelf – weet te verhouden tot het licht én het donker in jezelf, de ander en het leven. Het niet te omzeilen maar je ermee te verzoenen als een vaststaand gegeven.